Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2804
Mărime: 403.54KB (arhivat)
Publicat de: Dragomir Lungu
Puncte necesare: 8
Dezvoltarea unei pensiuni agroturistice, cu introducerea unui element de noutate pe piata de referinta.

Extras din referat

Scurta introducere

An de an, statisticile demonstreaza ca turismul în spatiul rural a facut multi adepti. Numeorase ratiuni sunt invocate pentru a explica aceasta evolutie: influenta ideilor ecologiste, dorinta de a se sustrage structurilor turistice clasice sau cautarea unui cât mai bun raport calitate/pret.

În unul din rapoartele Eurogîtes (anul 1996) se preciza ca din cei 88% europeni ce voiajeaza, 25% îsi petrec vacanta la tara.

Am constatat asadar ca exista un important flux turistic mondial care se directioneaza tot mai precis catre zonele rurale. In plus, destinatiile mai putin cunoscute sau neobisnuite- percepute ca destinatii exotice- devin tot mai attractive pentru turistii cu experienta din tarile dezvoltate.

Atât prestatorii cât si turistii încearca o armonizare a interesului pentru o vacanta excelenta cu dorinta de a îmbunatati impactul acesteia- din punct de vedere social, cultural si al protejarii, respective atenuarii efectului de degradare- asupra mediului înconjurator.

Aceste preocupari fac ca din ce în ce mai multi turisti- an de an mai numerosi- sa descopere vraja, romantismul, libertatea si viata tipic rurale, un grad de confort decent, preparate culinare traditionale si specifice regiunii în care se afla, asteptând o diversificare în timp a ofertei.

În acest sens, Casa de Vacanta RUSTIC, vine in întâmpinarea turistilor printr-un cadru natural, salbatic, oferind linistea, relaxarea si aerul curat dupa care tânjim de atâtea ori.

1. Prezentarea ideii si elementului de noutate.

Casa de Vacanta RUSTIC, este o invitatie adresata turistilor de a lua parte la o experienta unica într-un cadru natural si traditional de exceptie. Pensiunea este definitia stilului traditional, avand ferma proprie, un loc in care turistul va avea parte de privelisti frumoase, de o primire calduroasa într-o regiune unde turismul este ceva special si în care fiecare vizitator este gazduit ca un membru al familiei ce a facut un drum lung.

Idea ce sta la baza acestui obiectiv turistic, este aceea de intoarcere la vremurile de demult, la traditiile de odinoara, la pastrarea obiceiurilor si datinilor stramosesti. În acest sens, avem in vedere participarea benevola a turistilor la activitatile zilnice ale unei gospodarii taranesti, degustarea mâncarurilor traditionale, îmbracarea porturilor nationale, si nu în ultimul rând, participarea gratuita la cursuri de initiere în arta dansului popular românesc.

Aceste cursuri faciliteaza desfasurarea într-o atmosfera placuta si relaxata a serilor speciale “Hora Româneasca”, organizate de Casa de Vacanta RUSTIC, special pentru clientii sai.

În aceste seri, turistii aflati în pensiune sunt invitati sa ia parte la sarbatoarea special organizata de Casa de Vacanta RUSTIC pentru fiecare val de turisti. În cadrul acestor seri, se gateste porc la rotisor, in timp ce turistii se bucura de muzica, dans si bauturi traditionale la lumina unui imens foc de tabara, într-o zona special amenajata.

Turistilor li se ofera porturi populare traditionale pentru a reintra mai usor în atmosfera timpurilor de demult, si pentru a nu exista diferente de nici un fel intre “comeseni”, astfel încât toata lumea sa se simta ca într-o familie uriasa.

Casa de Vacanta RUSTIC este întodeauna gata sa primeasca oaspeti. Mâncarea oferita cu generozitate este preparata dupa retete traditionale cu produse obtinute chiar în ferma proprie, ceea ce confera un plus de autenticitate experientei turistice. Ospitalitatea proverbiala a românilor si dorinta lor manifesta de a împartasi ceea ce au mai valoros cu oaspetii lor fac din orice vacanta o experienta de neuitat.

2. Descrierea potentialului zonei.

Casa de Vacanta RUSTIC, este o pensiune de prima clasa, situate in Sibienl, la o distanta de 23 de km de Sibiu, capitala culturala a Europei in 2007, zona în care se regasesc cele mai frumoase orase ale României si cele mai coplestoare peisaje ale Europei.

Judetul Sibiu dispune de o varietate peisagistica deosebita, de un potential turistic natural si antropic extrem de bogat si bine reprezentat, atât în mediul urban, cât si în cel rural, ceea ce îi confera rolul de destinatie turistica de mare atractivitate pe plan national si international.

Pozitia geografica a judetului Sibiu si nivelul de dotare cu cai de comunicatie reprezinta factorul permisiv de valorificare turistica a acestei zone. Situat în partea centrala a României, în sudul Transilvaniei, la 273 km distanta de Bucuresti, judetul Sibiu ocupa o suprafata de 5432,5 km², ceea ce reprezinta 2,3 % din teritoriul României si este traversat de drumurile europene E68 si E81, care îi faciliteaza legatura cu reprezentantii cererii turistice internationale, respectiv din Europa Centrala si de Vest.

Preview document

Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 1
Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 2
Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 3
Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 4
Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 5
Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 6
Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 7
Proiect turistic - Casa de Vacanță Rustic - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Proiect Turistic - Casa de Vacanta Rustic.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetări cu privire la agroturismul montan

Teza de doctorat intitulată „Cercetări cu privire la managementul agroturistic montan în zona Caraş-Severin” îşi propune să studieze potenţialul...

Identificarea resurselor agroturistice din localitatea Albac, Județul Alba

CAPITOLUL I: IDENTIFICAREA RESURSELOR AGROTURISTICE DIN LOCALITATEA ALBAC 1.1 Prezentarea localității: Istoric: Albac este un sat din județul...

Dezvoltarea Durabilă a Turismului

Introducere În linii mari, prezenta lucrare se referă la modul în care se poate dezvolta turismul românesc, aflat la începutul unei perioade de...

Insula Cipru

Insula Cipru este situata in regiunea Orientului Mijlociu, in Marea Mediterana, delimitata in teritoriu de Siria in Vest si Turcia in Sud. Ofera...

Ai nevoie de altceva?